torstai 16. tammikuuta 2014

Repsahdus vai suunniteltu repsahdus?

Tänään mä iltapäivällä päätin, että mä pidän herkkupäivän tänään. Ostin 125g sipsipussin, ja oon syönyt siitä nyt puolet. Samaten ostin tummaa suklaata 100g, 74%. Siitä olen syönyt pari palaa. Tänään tosiaan pyöräilin yhteensä melkein pari tuntia. Ja näköjään kaloreita kului n. 1500! Tuntuu huikealta luvulta. Huomennahan mulla on sama pyöräily edessä. Joten mä siis lupasin, että saan tänään vähän herkutella :)



Äsken mä mietin, että onko kyseessä kumminkin repsahdus? En aio syödä koko suklaalevyä tänään, ehkä max puolet. Silloin niistä kertyisi hieman alle 1000kcal. Ehkä tämä väsymys vain antoi sitten periksi, ja ostin itselleni herkkuja ennen viikonloppua. Ja ehkä olisin voinut sipsipussin unohtaa. 

No, elämää tämä on, ja huomenna uudestaan pyörän selkään. :) huomenna on myöskin sitten punnitusta luvassa. Positiivisin mielin eteenpäin, vaikka tulikin morkkis siitä pienestä sipsipussista. 

Tänään mä aion vain lepuutella jalkojani, ja yritän laittaa ajoissa nukkumaan. :) 

Huomenissa postausta uudesta painosta ja mitoista, ja muutenkin paremmin kuulumisia ! 

6 kommenttia:

  1. No eihän toi nyt repsu ollut, suunniteltu juttuhan toi oli! ;) Eikä tossa oo mun silmään ainakaan kovinkaan isoa herkkuvuorta. Ja noiden fillarointien jälkeen oot kyllä pienet herkut ansainnut! :) En vaan tajua, miten pystyt pyöräilemään näillä pakkasilla! Ite en tarkene edes kävellä. Että respectiä vaan sulle :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pakko myöntää, että muutaman kerran luulin oikeasti, että mun naama on jäätynyt yhteen ilmeeseen :D sen verran viiltävä tuuli oli! Mutta pakko kestää, jos tahdon edes vähän nopeammin päästä aina kotiin koulusta, ettei tarttis aina kävellä :-P

      Olisinhan mä tosiaan voinut käydä hesessä, ostaa suuren sipsipussin ja fazerin sinistä, joten niiltä osin pitänee olla tyytyväinen :D

      Poista
  2. Kannattaa herkutellessa laihiksella muistaa että on parempia ja huonompia herkkuja :) joskus toki kannattaa pitää herkkupäivä ettei himo käy sietämättömäksi. Ite yritän laihiksella herkutella herkkupäivinä itsetehdyillä herkuilla. Esim. Kaura-omenapaistoksesta saa tosi herkun ja vieläpä suht terveellisesti. Myös jotkut jäätelöt (pl. Ben & jerrys ym kaloripommit) on hyvä valinta herkutteluun. Pahimpia on sipsit ja karkit ja valkosuklaa. Tässä sulle sen paistoksen resepti:
    4-6 omenaa (voi korvata marjoilka)
    100g kevyt margariinia sulatettuna
    1tl vanilijasokeria
    1rkl sokeria
    Makeutusainetta
    3dl kaurahiutaleita
    0.5-1dl leseitä
    Kanelia ja kardemummaa
    (Proteiinia jauheena jos haluat)

    Voitele vuoka kevyt margariinilla ja ripottele pohjalle kardemummaa ja kanelia. Lohko omenat ja mausta kanelilla. Lado omenat vuoan pohjalle. Sekoita muut aineet margariinisulaan ja nostele omenien päälle. Paista 200°c n. 20min.

    Toinen hyvä vaihtoehto on rahkapiirakka kaurapohjaan. Korvaa sokeri vaikka maleutusaineella. Täyte rasvattomaan maitorahkaan johon myös kananmunia ja vaikkapa persikoita. Nams.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos reseptistä! Pitää kokeilla :) mutta eipä tuo nyt onneksi ollut niin maata kaatavaa :)

      Poista
  3. Ei kuulosta yhtään pahalta. :) Onko toi sipsipussi normi vai mini?

    Henk. koht. repsahdus tarkottaa mulle sitä, että ihminen alkaa ahmimaan kaikennäköstä ja ei ole tilanteen herra. Jos tilanne on kokoajan hallussa, se tarkottaa, että sä oot antanu itsellesi palkkion/luvan herkutella. Tietenkin joillakin on täysherkkulakko, jolloin repsahdus ois enemmänkin itsensä pettämistä.
    Mutta ehkä se on jonkinlaista hallinnan menettämistä.. eikä toi kuulostanut siltä :)

    Itse ostin Sokoksesta Chips Makerin, jolla pystyy tekemään rasvattomia sipsejä mikrossa. Tosi hyviä ovat, mutta en oo vielä onnistunu kovin montaa satsia saamaan kunnollisiksi. Riippuu niin mikrosta kauan pitää valmistaa.. :/ En suosittele bataattia :S Yök!!

    Mutta tsemppiä! Olet kyllä aikamoinen, kun pystyt pyöräilee tuolla :D Pisteet siitä sulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) eikös ne suuret sipsipussit ole jotain 300g luokkaa? Tuo mun oli 125 gramman pussi. Eli ei onneksi mennyt sitä isoa :)

      En onneksi ole enää harmitellut tuota, en syönyt suklaatakaan loppujen lopuksi kuin pari riviä. Joten eikun eteenpäin vain :-P

      Poista

Kiitos kommentista <3