keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kauneusihanteet

Mikä on kaunista?

Meillä jokaisella on käsitys siitä, mitä me pidämme kauniina. Myös eri maissa on erilaisia kauneusihanteita; mm. Afrikan joissain maissa lievä ylipaino nähdään varakkuutena, ennen ranskalaiset naiset halusivat olla pienirintaisia, Amerikassa taas tehdään rintojen suurennoksia. Niin kuin tietysti monessa muussakin maassa. 


Muutamana viime vuotena mainokset ovat oikein tyrkyttäneet meille hyvin laihoja naisia. Varmasti monelle nuorellekin tytölle tuli ajatus; minäkin tahdon olla tuollainen. Jopa pientä painostusta tuntui olevan ilmassa, ja monet näistä nuorista tytöistä miettivät: kelpaan täydellisesti vasta sitten, kun olen  tuollainen. Tästä tuli mieleen eräs luokkakaverini yläasteella. Ruokailu oli melkein alkamaisillaan. Olin menossa syömään, ja kysyin tuleeko hän. Vastaus oli: "en mä tule, kun ei pojat tykkää yhtään lihavista tytöistä. Haluun pysyä hoikkana". Sitten hän taisteli loppupäivän nälissään. 

Viime aikoina kumminkin alipainoisten mallien ihannointi on ollut laskussa päin. Mukaan on tullut yhä paremmin mukaan nainen, joka on sopivalla tavalla hoikka, mutta samalla urheilullinen. Terveeltä näyttävä nainen siis. Suunta on hyvä: kaikkien tulisi tavoitella tervettä vartaloa. Samaten myös mallimaailma on ollut hyväksyvämpi pluskoon naisille. Näyttäen, että voi hekin olla kauniita! Mielestäni uusi suunta on hyvä. 



Toinen pitää kauniina erityisesti tummia silmiä ja hiuksia, toinen taas vaaleita. Joidenkin mielestä pitkät hiukset ovat kauniimmat kuin lyhyet. Joku pitää rakennekynsistä, joku taas inhoaa niitä. Kaikilla on oikeus ajatella, mikä minun mielestäni on kaunista. Sen ei tarvitse olla ihanteiden mukaan, eikä sen tarvitse noudattaa mitään sääntöjä. 



Täyteläisistä huulista tulikin mieleen, pitäisikö taas kaivaa esille Diorin huulia turvottava huulikiilto? :D siinä on yksi esimerkki, mitä me ihmiset teemme saadaksemme sen, mitä pidämme kauniina. Turvottava huulikiilto on tosin pientä - verrattuna erilaisiin leikkauksiin. 

Mä en ole ikinä nähnyt rumaa ihmistä. Joten muistakaa te kaikki siellä, että olette oikeasti kauniita :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3