tiistai 11. maaliskuuta 2014

Vuohenjuusto-tomaattikeitto

Heippa!!

Kävin yksi päivä hirveällä kiireellä ostamassa ainekset vuohenjuusto-tomaattikeittoon. Eli toisin sanoen unohdin muutaman aineksen. Toisen sain kumminkin tänään, mutta porkkanat ja tuoreet tomaatit sitten jäivät sinne kauppaan. 

Näistä aineksista kumminkin kasasin huippuhyvän keiton: 

Oliiviöljyä (tai muuta öljyä)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 prk (yksi prk on 500g) paseerattua tomaattia
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
Ripaus suolaa
Ripaus sokeria
N. 1,5dl kevytkermaa
Yksi pötkö vuohenjuustoa

1. Kuullota sipuli ja valkosipuli kattilassa, jossa on tilkka oliiviöljyä 

2. Kaada kattilaan paseeratut tomaatit

3. Lisää vesi joukkoon

4. Lisää kattilaan kasvisliemikuutio

5. Anna kiehua keskilämmöllä n. 15 min

6. Mausta suolalla ja sokerilla

7. Lisää kerma

8. Tässä vaiheessa voi jo halutessaan sauvasekottimella "soseuttaa" (omassani ei siis pahemmin ollut mitään soseutettavaa, mutta halusin sipulin pienemmäksi). 

9. Paloittele vuohenjuustopötkö pienemmäksi ja laita keiton joukkoon. Soseuta sauvasekottimella.

10. Nauti ! :)

Harmi ettei tästä ole kuvaa, kun oli vieraita samalla niin en viitsinyt kuvailla. :) 

Keitosta tulee 2 hengelle varmaan jopa 3 päiväksi, tai ainakin kahdeksi. Eli ihan reilu annos tästä tulee ! 

Tänään nukuin pitkästä aikaa päikkärit, olin niin väsynyt aamuvuoron jälkeen. Nyt meinaa taas väsytellä, mutta yksi aamu enää ja sitten saankin nukkua torstaina pari tuntia pidempään! Jee :) 


2 kommenttia:

  1. Oli muuten hyvää tomaattikeittoa! Miten menee?

    -k

    VastaaPoista
  2. Olen odotellut kirjotteluasi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista <3